≡ Meni

Apartmaji v Novigradu

V hrvaški Istri je vedno bolj popularno mesto Novigrad, kjer najdete različne apartmaje, hotele in druge oblike namestitev za krajše počitnice ali daljši dopust na Hrvaški obali. Ponudbo namestitev v Novigradu preverite z iskalnikom na strani Apartmaji Hrvaška.

Več kot 10 apartmajev v Novigradu:

Novigrad

Na podstrani apartmaji Novigrad najdete zgoraj nekaj apartmajev in drugih namestitev, spodaj pa vam predstavljamo priljubljeno hrvaško turistično destinacijo – Novigrad, njene znamenitosti in informacije o kraju.

Novigrad je mesto v severozahodni Istri, na poti med Umagom in Porečem, na severu ga zapira izliv reke Mirne.

Že v rimskih časih je bilo v okolici Novigrada več pomembnih naselbin, kasneje pa se je pričel razvijati, sploh v poznem srednjem veku, saj najdemo v starem mestnem jedru stavbe z pridihom gotike, baroka in renesanse.

Novigrad je gospodarsko dobro razvito mestece, poznano po tekstilni industriji, poljedelstvu, ribolovu in seveda turizmu. Na voljo sta dve moderni in urejeni marini, hoteli, avtokampi ter seveda številni apartmaji in sobe. Na voljo so številne plaže, poleg mestne, še hotelske plaže, plaže v avtokampih in privatne plaže, nudijo pa številne športne aktivnosti na in ob vodi.

Mestece je kolesarjem prijazno, lahko pa raziščete številne kolesarske poti po manjših vasicah v bližini Noviograda, saj je vsaka zase posebna zgodba.

Novigrad je zelo raznoliko mestece, kar se tiče kulturne dediščine. Najbolj poznana je zagotovo bazilika sv. Pelagija ter mestno obzidje, v starem mestnem jedru pa najdete tudi nekaj imenitnih palač, vil, ter zbirko staroveških in srednjeveških kamnitih spomenikov v znamenitem Lapidariju.

Mestna kulisa ponuja romantične večerne sprehode ali umirjeno večerjo v številnih obalnih restavracijah, kjer se lahko prepričate o odlični domači kulinariki ter istrskih vinih.

Apartmaji Novigrad nudijo celovit vpogled v ponudbo apartmajev tako v starem mestnem jedru kot v novejšem delu mesta, lahko pa se razvajate tudi v številnih apartmajih in vilah v zaledju Novigrada, katere nudijo drugačne vrste oddiha, stran od mestnega vrveža. Apartmaje najdete na Apartmaji v Novigradu.

Za rezervacijo apartmaja ali hotela lahko uporabite iskalnik na desni strani ali izkoristite večji na strani apartmaji na Hrvaškem.

Drugi kraji v Istri.