≡ Meni

Apartmaji v Izoli

Na podstrani apartmaji Izola dobite več informacij o najem apartmaja v Izoli, drugih možnostih nastanitev in več o samem kraju Izola. Nastanitve in prenočišča lahko najdete s pomočjo iskalnika za hotele in apartmaje.

Izola

Izola se nahaja na slovenski obali med mestoma Koper in Piran in je središče istoimenske občine. Na mestu današnje občine so že v rimskih časih obstajale manjše naselbine, v zgodnjem srednjem veku pa je nastala večja naselbina na otočku pred obalo, katerega so kasneje povezali s celin z nasutjem. Tako je nastal današnji polotok, kjer se nahaja najstarejši del Izole.

Skozi zgodovino so se v Izoli večinoma ukvarjali z ribolovom in trgovstvom, danes pa je Izola gospodarsko in turistično naselje. Do nedavna je bila v Izoli edina slovenska ladjedelnica, znani večji podjetji pa sta Mehano (proizvodnja igrač) ter Delamaris (predelava rib).

Poleg ribolova, ki je značilen za vsa obalna mesta, pa je Izola tudi turističen kraj, predvsem znan po turističnem naselju Simonov zaliv, kjer najdete hotele, apartmaje in sobe.

V Izoli najdete urejena kopališča v Simonovem zalivu, ob marini ter pri svetilniku.

Izola vam ponuja raznolike kulturne znamenitosti, od meščanskih vil v starem delu, arheoloških izkopanin v Simonovem zalivu, muzejev ladijskega modelarstva ter Parenzane, nekdanje ozkotirne železnice med Sečovljami in Trstom, katere zanimiv ostanek je predor Šalet med Izolo in Strunjanom, skozi katerega se lahko sprehodite ali zapeljete s kolesom.

Na apartmaji Izola vam želi prikazati tudi ostale nastanitvene možnosti, predvsem kar se tiče najema apartmajev. Najdete jih v sklopu turističnega naselja Simonov zaliv, v starem mestnem jedru, kjer jih oddajajo privatni lastniki. Apartmaje najdete tudi višje v mesnih četrtih Livade, Jagodje in Polje, katere so malenkost oddaljene od mestnega vrveža. Še višje nad Izolo pa lahko najdete tudi različne turistične kmetije ter manjše penzione, kateri nudijo prenočišča, možnost udeležbe na trgatvi grozdja ali obiranju oljk. Ponudbo najdete na ApartmajiIzola.com pod zavihkom Apartmaji.

Upamo, da najdete s pomočjo iskalnika ali naše ponudbe zanimiv apartma v Izoli in uživate na svojem dopustu in raziskovanju Izole.