≡ Meni

Apartmaji v Puli

Pula je zgodovinsko eden najlepših krajev v Istri in na Hrvaškem. V okolici Pule najdete zanimive plaže, v mestu pa številne znamenitosti, ki si jih lahko ogledate. Za hotele in apartmaje v Puli uporabite iskalnik apartmajev in preverite možnosti.

Več kot 50 apartmajev v Puli:

Pula

Želite izvedeti več o čudovitem istrskem mestu Pula, njenih znamenitostih ter kje in kako poiskati pravo prenočišče? Potem je stran Apartmaji Pula pravi naslov za vas. Nekaj apartmajev najdete zgoraj, najlažje pa jih boste našli na strani apartmaji na Hrvaškem ali z iskalnikom na desni strani.

Pula je največje mesto v hrvaški Istri ter peto največje hrvaško mesto. Nahaja se na jugu istrskega polotoka v zavetju večjega zaliva, kateri je skozi zgodovino dajal varnost in zaščito pred morjem in njegovimi nevarnostmi.

Najdeni ostanki iz pradavnine pričajo o pomembnosti območja današnje Pule za poselitev. Manjše naselbine so obstajale že pred antično dobo, ko se je Pula povsem razcvetela. Poznali so jo tako grški kot rimski pomorščaki, kasneje pa je nudila pomorsko zavetišče Napoleonovi ter Avstro-Ogrski mornarici.

Danes je Pula pomembno gospodarsko, trgovsko in turistično središče, poznano po pristaniški, ladjedelniški, gradbeniški, trgovski ter turistični dejavnosti. Mednarodna luka za tovorni in potniški promet ter mednarodno letališča dajeta Puli velik pomen tudi v logističnih dejavnostih.

Največja naravna znamenitost v bližini Pule je arhipelag Brioni, kateri je poznan tudi kot nekdanja poletna rezidenca maršala Tita, danes pa je to zaščiteno območje, predvsem zaradi raznolikega rastlinstva in živalskih vrst.

Središče Pule po malem spominja na Rim, saj je ohranjenih veliko stavb in kulturne dediščine iz tega obdobja. Znamenita je Puljska Arena, šesti največji rimski amfiteater na svetu in eden izmed najbolj ohranjenih izmed vseh, ki še stojijo. Še danes jo uporabljajo za gledališke predstave ter koncerte. Znamenite so še palače, tempelj in ostanki foruma, v ozkih uličicah središča mesta pa lahko na vsakem koraku odkrivate različne zgodovinske ostanke, katere pa lahko občudujete v številnih muzejih.

Apartmaji Pula vam pomaga pri vaši odločitvi o najprimernejšem apartmaju v tem čudovitem istrskem mestu, pa naj si bo to v starem mestnem jedru, v turističnem predelu Verudela, kateri nudi tudi odlične plaže ali pa malenkost oddaljene od mestnega vrveža. Preverite proste apartmaje in drugi tuistično ponudbo z iskalnikom.

Prijetno odkrivanje lepot Pule!

Druge namestitve v Istri.