≡ Meni

Apartmaji v Rovinju

Rovinj je odličen kraj v Istri za preživljanje romantičnega vikend paketa ali letnega dopusta. V Rovinju najdete široko ponudbo hotelov in apartmajev vseh kategorij. Za pregled uporabite iskalnik apartmajev na Hrvaškem.

Med več kot 100 apartmaji v Rovinju preverite tudi:

Rovinj

Stran Apartmaji Rovinj vam predstavlja istrsko mesto z bogato zgodovino, njene naravne in kulturne znamenitosti ter ponudbo najema apartmajev v mestu in okolici. Zraven apartmajev najdete tudi številne hotele, hostle, penzione in drugo ponudbo prenočišč v Rovinju in njegovi okolici, kakor tudi preostali Istri. nekaj predlogov za apartma najdete zgoraj ali uporabite iskalnik na desni strani, ki vam bo našel poceni apartmaje v Rovinju.

Rovinj je zgodovinsko mesto, nastalo iz antičnih naselbin. Najstarejši del mesta se nahaja na manjšem polotoku, na celini pa se je skozi leta razvil novejši del z turističnimi področji ter industrijo.

Rovinj je gospodarsko dobro razvito mesto, saj je poznan po tobačni industriji ter predelavi rib, hkrati se širi tudi pristaniška dejavnost, veliko prihodkov pa prinašajo tudi turistične dejavnosti.

Rovinj je poznan po dveh naravnih znamenitostih, zaradi katerih se lahko enači z kakšnim manjšim norveškim obalnim krajem, namreč pred rovinjskim polotokom se nahaja arhipelag 22 otočkov ter 9km dolg in do 600m širok Limski kanal oz. zaliv, ki spominja na skandinavske fjorde. Oboje omenjenih znamenitosti si je najlepše ogledati z celodnevnim ladijskim izletom, katerega ponudnike najdete v središču mesta ob potniškem pristanu.

Najbolj obiskana kulturna znamenitost je cerkev sv. Eufelije, katera se vzpenja nad starim mestnim jedrom ter je najbolj prepoznaven del rovinjske vedute. V mestu lahko obiščete morsko biološko postajo ter številne muzeje in galerije, kar priča o kulturno zelo raznolikem mestu.

Rovinj je turistično zelo razvito mesto, z novejšimi hotelskimi in apartmajskimi naselji, v mestu in okolici pa najdete raznolike ponudnike apartmajev in tukaj vam prihaja spletna stran Apartmaji Rovinj na pomoč. Nudimo vam vpogled v pestro ponudbo apartmajev v starem mestnem jedru, njegovih novejših predelih, turističnih okrajih ali v okolici Rovinja. Opisani apartmaji so udobno opremljeni in nudijo vse, kar potrebujete za prijeten krajši oddih ali poletno dopustovanje.

Drugi kraji v hrvaški Istri.