≡ Meni

V Istro ali proti jugu

Če tudi vi preživljate večino svojih dopustov v Istri, je mogoče prišel čas, da se odpravite tudi kam bolj proti jugi, kot je na primer južni del Dalmacije. Tam najdete številne zanimive kraje, dodatna prednost pa je lepo vrem, ki je značilno za te dele Hrvaške skozi večji del poletne ezone, ko je lahko v Istri kakšen dan muhasko, je lepo vreme v južni Dalmaciji  skoraj zagotovo sončno.

Dubrovnik

Dubrovnik je seveda glavno mesto južne Dalmacije in verjamemo, da ni nikogar, ki še ni slišal za tega lepotca. Upodobljen na številnih turističnih vodnikih in fotografijah, ki predstavljajo Hrvaško, je Dubrovnik s svojim obzidjem eno izmed najlepših mest na Jadranu. Na eni strani zaradi svoje arhitekture in zgodovine, na drugi strani pa zaradi odlične turistične ponudbe restavracij in prenočišč. V Dubrovniku najdete veliko apartmajev, hotelov in drugih zanimivih prenočišč, tako da boste zagotovo našli nekaj za sebe. Ponudbo najdete na strani apartmaji v Dubrovniku, kjer boste zraven ponudbe sob našli še več informacij o Dubrovniku.

Baška Voda

Baška Voda je bistveno manjši kraj, a se je kljub temu že zelo dobro zapisal v srva turistov, tako slovenskih, kakor tudi tujih iz vseh drugih evropskih držav. Za tiste, ki vam Baška Voda ni toliko poznana, leži veliko višje kot Dubrovnik, tako da vožnja ne bo tako dolga, če se boste tja odpravili z avtom. Leži v višini otoka Brač, le nekaj deset kilometrov naprej od Splita. Tam najdete široko ponudbo prenočišč in hotelov, tako da boste zlahka našli nekaj primernega za sebe. Če iščete apartma, preverite našo stran apartmaji v Baški Vodi, kjer najdete nekaj opisov in dodatne informacije o kraju.

Makarska

Makarska je še tretji kraj, kjer ne morete zgrešiti z izbiro, saj nudi veliko za vse vrste turistov. Makarska leži le nekaj kilometrov južno od Baške Vode, tako da če ne najdete primernega apartmaja tam, se lahko odpeljate naprej in poizkusite srečo tam. Ponudbo hotelov tudi tam ne manjka, tako da boste našli nekaj primernega za svoj žep. Za glavni del sezone, ki je v avgustu in zadnji del julija, je priporočljivo rezervirati apartma ali hotel že nekaj tednov v naprej, saj je takrat največja gužva. Nekaj ponudbe najdete tudi na naši strani apartmaji v Makarski, kjer lahko na hitro preverite ponudbo.

Tudi drugače lahko obiščete našo stran z iskalnikom ali uporabite tega na desni strani in primerjate med seboj ponudbo prenočišč v Makarski, Baški Vodi, Dubrovniku in vse drugih krajih na hrvaški obali ali otokih. Apartmaje tako primerjate z različnimi ponudniki, tako da boste zagotovo našli primernega za svoj dopust, kakor tudi nove ideje, če še ne veste kam na dopust.