≡ Meni

Apartmaji v Baški Vodi

Dalmacija nudi več kot 400km čudovite obale z različnimi kraji in mesti. Eden izmed njih, katerega ne smemo zapostaviti, je zagotovo Baška Voda. Na strani Baška Voda najdete predstavljeno to čudovito obmorsko mestece ter ponudbo apartmajev v samem središču ter okolici mesta. Samo iskanje vseh oblik prenočišč, kot so hoteli, avtokampi in apartmaji v Baški Vodi, lahko opravite z iskalnikom prenočišč ali uporabite tega na desni strani. Spodaj najdete nekaj zanimivih apartmajev v Baški Vodi, ki si jih je vredno ogledati (poiščite jih s pomočjo iskalnika) in opis samega kraja.

Apartmaji v Baški Vodi

Baška Voda

Baška Voda se nahaja približno 10km pred Makarsko, pod hribovjem Biokovo, katero mestu daje čudovito naravno okrasje. Do mesteca vodi tunel, kateri ga povezuje z avtocesto A1 mimo Splita do Zagreba. Ime mesteca izhaja iz vodnih izvirov blizu hribovja Biokovo, zaradi katerih je nastala prvotna naselbina.

Baška Voda je staro ribiško mestece, katero je bilo dolga leta znano po otroškem klimatskem zdravilišču za dihalna obolenja. V bližini mesteca so našli ostanke bizantinske trdnjave ter nekaj rimskih grobov, kar priča o tem, da je bilo njegovo območje poseljeno že v takratnih časih.

Danes je mestece popolnoma predano turizmu, nudi manjšo marino, ki se nahaja za dolgim valobranom ter dolge peščene plaže. Poleg turizma se domačini ukvarjajo še z poljedelstvom, sadjarstvom, vinogradništvom ter oljkarstvom. V pristanišču lahko najdete turistične ladijce, katere vas popeljejo na bližnji otok Brač, ali pa ob obali severneje do Omiša ali južneje do Makarske.

Baška Voda nudi vse, kar se za manjše turistično središče spodobi, ponaša pa se tudi z zanimivo statistiko – v poletnih mesecih ima največje število nočitev izmed vseh krajev v makarski rivieri. Najdete lahko hotele, avtokampe in penzione ter večje število privatnih apartmajev, mnogi se nahajajo tudi v sosednji vasici Brela, s katero je Baška Voda pravzaprav že povezana v eno celoto.

Apartmaji Baška Voda vam nudijo vpogled v novejše komfortne apartmaje ali pa apartmaje v starejših hišah, ki pa z domačnostjo in gostoljubnostjo ne zaostajajo za drugimi. Uporabite iskalnik za primerjavo apartmajev v Baški Vodi in drugih oblik namestitev.

Drugi apartmaji v Dalmaciji.