≡ Meni

Apartmaji na otoku Pag

Na strani Apartmaji Pag najdete predstavitev nekaterih apartmajev in hotelov na otoku, kakor tudi nekaj dodatnih informacij o otoku Pag. Spodaj najdete hiter pregled nekaterih apartmajev, ki jih lahko rezervirate preko obrazca na desni strani ali uporabite iskalnik na strani apartmaji na Hrvaškem. Zraven tega najdete na celem Pagu več kot 200 apartmajev, hotelov in drugih možnih namestitev, tako da uporabite iskalnik in preverite tudi katere izmed njih.

Apartmaji na Pagu

Otok Pag

Otok Pag se nahaja v srednjem Jadranu in je peti največji otok na hrvaški obali ima pa največji obseg obale. Pretežno je kamnit in ruševnat zaradi direktnih udarov burje iz bližnjega pogorja Velebit na celini, izjema so nekateri zalivi in večja dolina za mestom Pag, kjer so se razvili manjši zaselki. Pag je z celino povezan z paškim mostom, iz Karlobaga in Prizne pa se lahko nanj popeljete s trajektom.

Večji del gospodarstva pokrivajo turistične dejavnosti, saj je otok Pag, predvsem mesto Novalja ter plaža Zrće, poznan po priljubljenosti pri mladih zaradi zelo živahnega nočnega življenja in zabav. Zaradi geoloških pogojev je poljedelstvo praktično nemogoče, je pa zelo razširjena reja drobnice ter pridelava in predelava mlečnih in mesnih izdelkov, kot so npr. Paški ovčji sir ali Paški pršut. Po manjših dolinah večinoma sadijo sadno drevje in trto. Zaradi dobrih vetrovnih pogojev so na Pagu postavili prvo vetrno elektrarno na Hrvaškem, katera dobro obratuje ter oskrbuje vse otoške zaselke z električno energijo. Pag pa je poznan tudi po najstarejših solinah na tem delu, saj naj bi po znanih podatkih obratovale že od rimskih časov naprej.

Največje in najstarejše mesto je Pag z ostanki starodavne trdnjave in rimskimi spomeniki, turistično bolj poznana je Novalja, manjša poznana naselja pa so Stara Novalja, Lun, Povljana in Metajna. Povsod po otoku najdemo ostanke trdnjav in obrambnih okopov iz rimskih časov.

S pomočjo iskalnika na strani Apartmaji Pag najdete ponudbo za najem apartmajev v samem mestu Pag in Novalja ali pa v bolj mirnejših zaselkih vzdolž paške obale. Prav tako najdete hotel, hostel in kamp.

Ne glede kam vas bo peljala pot po otoku Pagu, kljub svoji na prvi pogled neskončni pustosti, vsak kraj skriva svojo dalmatinsko očarljivost.

Nazaj na Hrvaški otoki.