≡ Meni

Apartmaji v Kranjski Gori

Na podstrani apartmaji Kranjska Gora boste našli predstavljen gorenjski turistični kraj Kranjska Gora. Izvedeli boste tudi nekaj zanimivosti o samem kraju ter nastanitvah, ki jih nudi. Če bi radi takoj preverili ponudbo, uporabite iskalnik apartmajev in hotelov.

Apartmaji v Kranjski Gori

Kranjska Gora

Kranjska Gora je manjše občinsko središče v zgornjesavski dolini, nastal ob izlivu rečice Pišnice v Savo Dolinko. Zaradi težje dostopnosti in nerazvitosti tega dela Julijskih Alp, so prve naselbine nastale v 14. stoletju, ljudje pa so se večinoma ukvarjali z gozdarstvom ter lesno predelavo. Z izgradnjo železnice med Jesenicami in italijanskim Trbižem je kraj postal bolj povezan, ljudje pa so večinoma hodili na delo v jeseniško železarno.

Danes je Kranjska Gora zimsko-letni turistični kraj, znan po tekmovanjih v alpskem smučanju na progah v Podkorenu ter smučarskih skokih v Planici, katere obiskuje na deset tisoče ljudi. Letni turizem nudi večinoma obiskovanje naravnih znamenitosti, kot so npr. Zelenci, kjer izvira Sava Dolinka, Slap Prisank v dolini Mojstrane, Ajdovska deklica ter Prisankovo okno, oboje v steni gore Prisank. Okolica Kranjske Gore omogoča obilico kolesarskih poti, pohodnih poti ter spustov z rafti po reki Savi Dolinki.

Kot zanimiva kulturna spomenika sta srednjeveška cerkvica v središču kraja, ter znamenita ruska kapelica ob poti na prelaz Vršič, katera je posvečena ruskim vojakom, kateri so umrli v snežnem plazu, med gradnjo ceste čez prelaz. Pozimi pa je Kranjska Gora eno izmed večjih slovenskih športnih središč, saj ponuja veliko smučarskih prog, tekaške proge v Ratečah in Tamarju, ter plezališča po zaledenelih slapovih.

Na strani apartmaji Kranjska Gora vam nudimo vpogled v ponudbo apartmajev visoke kakovosti in ugodnih cen v samem kraju ter v okoliških krajih, kot so Dovje, Mojstrana, Gozd Martuljek ter Rateče. Vsi apartmaji so dostopni tako v letnem kot zimskem času, lahko pa se pozanimate še o apartmajih v hotelih ter o nastanitvah v penzionih ali na turističnih kmetijah.

Ne glede na nastanitev v Kranjski Gori vam želimo obilo užitkov ob odkrivanju lepot tega gorenjskega turističnega središča.