≡ Meni

Apartmaji na otoku Krk

Stran apartmaji Krk vam bo pomagala pri iskanju ustreznega apartmaja v turističnih krajih na otoku Krku, hkrati pa tukaj najdete zanimive informacije o otoku. Hrvaški otok Krk sodi med najbolj priljubljene otoke za slovenske turiste in na njem najdete privat apartmaje, hotele, kampe, mobilne hišice in druge oblike namestitev. Več kot 300 prenočišč lahko preverite s pomočjo iskalnika na desni ali na strani apartmaji na Hrvaškem. Spodaj najdete nekaj priporočenih apartmajev v različniih mestih, ki nekoliko izstopajo, tako da ne pozabite preveriti, če so ob željenih terminih prosti.

Apartmaji na Krku

Otok Krk

Otok Krk je drugi največji jadranski otok, le za malenkost manjši od sosednjega otoka Cresa, kar so potrdile novejše geografske meritve. Dolgo časa je namreč veljal za največji otok v Jadranu, je pa zaradi geografskih in klimatskih pogojev eden izmed najbolj poseljenih. Najdbe iz pradavnine ter predvsem iz rimskega obdobja kažejo na to, da je otok Krk že skozi zgodovino igral pomembno vlogo, bil je del Beneške republike, Ilirskih provinc ter Avsto-Ogrske.

Največjo prednost za razvoj otoka je pomenila izgradnja 1430 m dolgega Titovega mosta, ki ga povezuje s celino. Zaradi bližine Rijeke in geografskih pogojev otok Krk gosti tudi mednarodno letališče, katero je igralo pomembno vlogo tudi v vojni za hrvaško samostojnost. Na Krku so tudi skladišča naftnih derivatov iz reške rafinerije, kar daje otoškemu gospodarstvu velik pomen. Največji prihodek pa pomenijo turistične storitve, zaradi ugodne lege in klime je povpraševanje po apartmajih in drugih nastanitvah razširjeno tudi pred in po sezoni.

Največji kraj na otoku Krku je istoimensko mesto Krk, katero se je razvijalo od rimskih časov naprej, zato nudi več vil in spomenikov iz tega obdobja. Druga turistično zanimiva mesteca so še Njivice, Malinska, Punat z največjo marino ter Baška, katera je poznana po najdaljši in najlepši plaži. Otok Krk nudi veliko različnih kolesarskih poti skozi manjše vasice in čudovito sredozemsko pokrajino, na južnem delu otoka pa lahko najdete tudi nekaj urejenih planinskih poti po vzpetinah nad Baško.

Stran Apartmaji Krk vam pomaga pri iskanju ustrezne namestitve v omenjenih krajih z pestro ponudbo komfortno opremljenih apartmajev v apartmajskih naseljih, starejših vilah ali v starih mestnih jedrih prav tako pa lahko s pomočjo iskalnika preverite celotno turistično ponudbo namestitev, ki zajema tudi hotele, mobilne hišice, gostišča in penzione.

Nazaj na stran Hrvaški otoki.