≡ Meni

Apartmaji v Umagu

Umag je zelo priljubljen kraj v Istri, saj se veliko Slovencev tja odpravi za podaljšan vikend ali krajši dopust. Veliko izmed njih ima v Umagu tudi svoje apartmaje. Če tudi vi iščete ugoden hotel ali apartma v Umagu, najdete spodaj nekaj predlogov, cene pa lahko preverite preko iskalnika apartmajev v Istri.

Med več kot 40. apartmaji v Umagu preverite tudi:

Umag

Spodaj najdete več informacij o Umagu, njegovi zgodovini in mestu, kot ga poznamo danes. Zgoraj najdete predstavitev nekaterih apartmajev v Umagu, prav tako pa možnost, da s pomočjo iskalnika na strani preverite dodatno ponudbo v Umagu in preostali Istri. Na voljo so tudi hoteli, penzioni, gostišča in druge oblike namestitev.

Umag je največje mesto v severozahodnem delu hrvaške Istre in je sestavljen iz starega mestnega jedra, ki se nahaja na manjšem polotoku z nastankom v zgodnjem srednjem veku, ter novejšega dela mesta na celini. Zgodovinski viri kažejo na to, da so na tem območju že v rimskih časih obstajale manjše naselbine, večji kraj pa se je začel razvijati v srednjem veku. Umag je bil najprej pod nadzorom tržaške škofije, kasneje beneške republike, ilirskih provinc ter habsburške monarhije. Pred 2. sv. vojno je bil del Italije, od leta 1953 pa je bil priključen Jugoslaviji.

Umag je danes trgovsko in turistično mesto, znano po mednarodnem teniškem turnirju za moške in številnih koncertih v poletnih mesecih, kateri privabljajo tako domače kot tuje obiskovalce. Umag nudi dolge sprehajalne poti ob obali, kjer se mešata moderna in starodobna arhitektura. Ob obalnih promenadah najdete številne trgovinice, restavracije , bare, poznane pa so tudi številne galerije ter prodajalne umetniških izdelkov.

Umag in njegovo okolico lahko spoznate z kolesi, saj nudi veliko različnih kolesarskih poti, kjer lahko občudujete mediteransko okolje, ali pa se pozanimate o odličnih domačih vinih in olivnih olj, da o prijaznih domačinih in odlični istrski kulinariki ne zgubljamo besed.

Na strani Apartmaji Umag najdete najboljšo ponudbo apartmajev, tako v turističnem predelu Umaga, kjer najdete različne tipe apartmajskih naselij, apartmaje v novejšem delu mesta, ter staro-meščanske apartmaje, ki pa nudijo vso ugodje, kot nekateri novejši apartmaji. Namestitve lahko rezervirate s pomočjo iskalnika, kjer preverite vse možnosti in primerjate ceno med različnimi ponudniki in pogoje plačila, tako da zagotovo dobite najcenejši apartma v Umagu in preostali Hrvaški.

Če bi svoj dopust rabi preživeli nekje v Istri, lahko na strani apartmaji Istra najdete tudi opise drugih krajev v Istri in jih primerjate z Umagom.