≡ Meni

Apartmaji v Bohinju

Apartma v Bohinju najdete pravzaprav v vsaki vasi, zraven apartmajev pa tudi , turistične kmetije, penzione ali sobe. Seveda pa se najde tudi kar nekaj hotelov, saj je Bohinj imenitna točka za različne aktivnosti skozi vse leto. Apartmaje v Bohinju najdete tako ob jezeru, v Bohinjski Bistrici, kjer se nahaja tud manjše termalno kopališče, ob smučiščih Kobla ter Senožeta.

Lastniki apartmajev v Bohinju velikokrat poleg nastanitvene ponudbe nudijo tudi pomoč pri raziskovanju Bohinja ali pri športnih aktivnostih (npr. najem čolna na vesla, najem kolesa, …).

Apartmaje v Bohinju lahko enostavno rezervirate preko našega iskalnika, kjer primerjate ponudbo in cene med različnimi ponudniki apartmajev ob Bohinjskem jezeru in si zagotovite najnižjo ceno za najem apartmaja v Bohinju. Za iskanje obiščite stran apartmaji v Sloveniji.

Bohinj in Bohinjsko jezero

Bohinj je turistično dobro razvito območje, nudi pa poleti predvsem kopalni ter pohodni turizem, pozimi pa smučarski turizem na smučiščih Vogel, Kobla ter Senožeta, za smučarske tekače pa je poskrbljeno na cca. 70km urejenih prog (ob optimalnih snežnih razmerah).

Bohinj je gorenjski turistični okraj, ki obsega Zgornjo in Spodnjo bohinjsko dolino, Nomenjsko dolino ter Bohinjsko jezero. Največji kraj ter občinsko središče se nahaja v Bohinjski Bistrici, znani turistični kraji pa so še Ribčev laz, Stara Fužina, Srednja Vas, Laški in Nemški Rovt in Ukanc.

Bohinj je bil poseljen že od bronaste dobe naprej, večinoma za potrebe pašništva in poljedelstva, ko so odkrili železo, pa so se razvile manjše obdelovalnice železa. Njihovi ostanki so vidni v kraju Nomenj ter v Stari Fužini.

Glavna znamenitost je, podobno kot na Bledu, ledeniško jezero, ki je hkrati največje naravno stalno jezero v Sloveniji. Poleti se temperature vode na gladini dvignejo do 19-200 C, kar je ob vročih mesecih prijetno za osvežilno kopanje. Najlepši naravni znamenitosti v Bohinju sta poleg jezera še slap Savice ter korita reke Mostnice.

Kulturne znamenitosti v Bohinju so srednjeveška cerkev sv. Janeza ob kamnitem mostu čez Savo Bohinjko, kamniti Hudičev most v Stari Fužini, muzej planšarstva, kozolci toplarji, ki so bohinjska posebnost ter vsakoletni kravji bal ob koncu pašne sezone, del prireditve pa je tudi tradicionalna bohinjska poroka.

Drugi apartmaji na Gorenjskem.