≡ Meni

Apartmaji v Dubrovniku

Na podstrani apartmaji Dubrovnik vam z veseljem predstavljamo »Jadranski biser«, kot ga mnogi turisti iz vsega sveta radi imenujejo. In veste kaj? Prav imajo.

Dubrovnik je daleč najbolj obiskan kraj na Jadranu, priljubljen tako med premožnimi in znanimi svetovnimi zvezdami, kakor tudi pri ostalih navadnih ljudeh, ki ga izberejo za popotno postojanko ali destinacijo za počitnikovanje. Svetujemo vam, da preberete še naslednjih nekaj besed in se prepričate o ponudbi apartmajev, o odličnosti mesta pa nikakor ni dvoma. Apartmaje v Dubrovniku najdete s pomočjo iskalnika na desni, prav tako pa lahko uporabite iskalnik na strani apartmaji Hrvaška, kjer lahko preverite celotno ponudbo apartmajev na Hrvaškem.

Spodaj najdete naštetih nekaj apartmajev v Dubrovniku, ki nekoliko izstopajo, tako da jih zagotovo preverite. Z iskalnikom pa lahko najdete še številne druge, ki jih v Dubrovniku res ne primankuje.

Apartmaji v Dubrovniku

Dubrovnik

Dubrovnik naj bi po več različnih legendah nastal po uničenju rimske postojanke Epidaura, katera je bila zgrajena na območju današnjega Cavtata. Že takrat je postal pomembna postojanka za rimske ter grške pomorščake in trgovce. Razvil se je v pomembno trgovsko središče, okrog katerega je bila osnovana t.i. Dubrovniška republika, državica, katera je vztrajala do zgodnjega 19. stoletja.

Zgodovinsko kulturne znamenitosti ni potrebno posebej opisovati, saj nas na vsakem koraku sreča preteklost na tisoč in en način. Glavna ulica v starem mestnem jedru Stradun, obzidje, trdnjave, palače, vile, stražna trdnjava na hribu Srđ, kamor se lahko povzpnete z gondolo, katera je pri turistih zelo popularna.

Za ljubitelje narave je poskrbljeno v dveh naravnih rezervatih Rijeka Dubrovačka ter na otoku Lokrum pred Dubrovnikom, prav tako pa se da peš povzpeti na razgledni hrib Srđ.

Dubrovnik je podobno kot Split univerzitetno mesto, gospodarsko središče ter predvsem zelo razvito turistično mesto z dobro razvitimi ladijskimi ter letalskimi povezavami, staroveškimi ter glasbenimi festivali, kateri poskrbijo, da v mestu ni nikoli dolgčas.

Dubrovnik, kot se glede na njegov renome spodobi, nudi obilico nastanitvenih možnosti, od visoko kategornih hotelskih verig, do penzionov in apartmajev v obmorskih vilah, apartmajev v starem mestnem jedru, če pa želite bolj mirne in sproščene počitnice, pa se najde sobe ali apartmaje tudi v njegovi bližini. Dubrovnik nudi precej kilometrov urejenih plaž, predvsem na Lapadskem polotoku, kjer se nahaja največ hotelskih in apartmajskih kompleksov, manjše peščene ali betonske plaže pa najdete južneje od starega dela mesta, kjer se nahaja več priobalnih vil ter apartmajskih hiš.

Iskanje ustreznega apartmaja preko strani Apartmaji Dubrovnik je šele prvi korak, vseeno pa vam že vnaprej želimo prijetno bivanje ter odkrivanje skrivnosti ter lepot Dubrovnika. Za iskanje apartmajev in drugih oblik nastanitev uporabite iskalnik zgoraj desno, tako da vnesete kraj Dubrovnik in željene termine. Nato lahko izbirate med več kot 700 oblikami nastanitev v Dubrovniku, med katerimi je največ apartmajev in zanimivih hotelov.

Drugi apartmaji v Dalmaciji.