≡ Meni

Apartmaji v Makarski

Če se od Splita napotimo po Jadranski magistrali proti jugi, ne moremo zgrešiti mesta Makarska. Na tej podstrani apartmaji Makarska najdete predstavljeno turistično destinacijo ter številne komfortne apartmaje v samem mestu ter njegovi okolici. Apartmaje lahko enostavno rezervirate s pomočjo iskalnika na desni ali na strani Hrvaška. Po izbranih terminih, primerjajte ponudnike in si zagotovite najnižjo ceno za apartma v Makarski. Spodaj najdete več podrobnosti o kraju, prav tako pa nekaj zanimih apartmajev, ki si jih je vredno ogledati, če vam je všeč Makarska.

Apartmaji v Makarski

Makarska

Makarska se nahaja cca. 80km južneje od Splita po slovitimi grebenom hribovja Biokovo. Odlikuje jo značilna mediteranska klima, katera prinaša topla in suha poletja ter mile zime z malo padavinami. Občasne težave povzroča le močnejša burja, katera se spušča z Biokova in povzroča upočasnjen promet na obalnih cestah ter zakasnitve v ladijskem prometu.

Mesto so ustanovila ilirska plemena, kasneje pa je mesto preživelo burna obdobja v bojih za oblast. Makarska je zacvetela pod vladavino Napoleona, saj je z gradnjo novih cest poskrbel za povezanost prej sicer bolj izoliranega kraja, hkrati pa je spodbujal rast in razvoj kulturne ozaveščenosti prebivalcev. Le-ti so mu postavili spomenik, kateri je danes znan kot Napoleonov spomenik. Kasnejši Avstro-Ogrski veljaki pa so poskrbeli za razvoj turizma.

Slednji je tudi danes prvobitna gospodarska dejavnost, domačini pa se ukvarjajo še z ribolovom ter kmetijstvom.

Hribovje Biokovo je največja naravna znamenitost Makarske. Na njem je osnovan naravni park ter je priljubljena točka mnogih pohodnikov, saj je nanj speljano veliko poti različnih težavnosti. Ob vznožju Biokova pa je zgrajen tudi zelo obiskan botanični vrt. Makarska se ponaša z kar nekaj muzeji, cerkvami iz različnih zgodovinskih obdobij ter drugih znamenitosti, turisti pa radi obiskujejo tudi lepo urejene sprehajalne poti po polotoku Sv. Petra, kateri daje odlično naravno zavetje makarskemu pristanu.

Turistični del mesta se ponaša z kar 2km dolgo peščeno plažo in sijoče modrim morjem, katero je pravi magnet za turiste ter seveda domačine. Na voljo je kar nekaj hotelov in penzionov različnih tipov, seveda pa se najde precej apartmajev za najem.

Stran apartmaji Makarska vam nudi vpogled v odlično ponudbo apartmajev, katere krasi udobje, domačnost, bližina središča mesta z znamenitostmi ter seveda plaže in športnih objektov. Celotno ponudbo apartmajev in drugih prenočišč v Makarski lahko preverite z iskalnikom zgoraj desno, kjer na strani rezultati preverite slike apartmajev in primerjate cene. Apartmaje in hotele je možno brezplačno rezervirati.

Nazaj na apartmaji v Dalmaciji.