≡ Meni

Apartmaji na otoku Lošinj

Vam je nekdo priporočil otok Lošinj kot odlično destinacijo za poletno počitnikovanje, pa ne veste veliko o samem otoku in ponudbi apartmajev? Potem je podstran apartmaji Lošinj kot nalašč, da vam predstavi ponudbo apartmajev, hotelov in drugih namestitev ter predstavi Lošinj kot priljubljeno turistično destinacijo. S pomočjo iskalnika na desni ali tistega na strani Apartmaji Hrvaška najdete več kot 40 namestitev v kraju Mali Lošinj in preostalem delu otoka. Nekaj jih bomo objavili spodaj, ostale lahko najdete in primerjate z iskalnikom.

Apartmaji na Lošinju

Otok Lošinj

Otok Lošinj se nahaja v kvarnerskem zalivu ob otoku Cresu, s katerim je povezan z dvižnim mostom. Je precej hribovit in gozdnat otok, zato kljub svoji površini ni poseljen v tolikšni meri, kot bi pričakovali. Na najožjem delu, imenovanem Privlaka je narejen umetni kanal za plovila, kateri razdeljuje otok na dva dela. Trije večji kraji so Mali in Veli Lošinj ter Nerezine, po nekaterih zalivčkih pa se pojavljajo tudi manjši zaselki. Otok Lošinj ima tudi manjše športno letališče, katero nudi letališke storitve za manjša zasebna letala ter čarterske najeme ali panoramske izlete.

Otok Lošinj je bil naseljen že v pradavnini, o čemer pričajo arheološke izkopanine, rimski ostanki pa pričajo o pomembnosti pomorske postojanke. Iz tega obdobja najdete po otoku različne vile in spomenike.

Dostop do otoka Lošinja je mogoč preko otoka Cresa, na katerega lahko dostopate s trajektom iz otoka Krka ali pa iz zahodnega dela Istre, kraj Mali Lošinj pa nudi ladijske povezave z Pulo in Zadrom.

Otok Lošinj živi predvsem od turizma, temu je podvrženih največ storitvenih dejavnosti, ostalo pa so reja drobnice, ribolov in poljedelstvo. Zaradi geografske raznolikosti, čudovitih naravnih plaž in čistega morja nudi ogromno aktivnosti, kot so potapljanje, jadranje, kolesarjenje po številnih poteh, prav tako pa otok nudi označene planinske poti po dolgem grebenu Osoršćica. Zaradi mile sredozemske klime je otok Lošinj primeren tudi za zimska dopustovanja, vendar tega turisti doslej še niso pretirano izkoriščali.

Največ apartmajev, katere najdete v ponudbi strani Apartmaji Lošinj se nahaja v kraju Mali Lošinj, kateri je gospodarsko in turistično najbolj razvit, nudi marino, športna igrišča, muzej in zgodovinske znamenitosti, nekaj apartmajev pa najdete tudi v krajih Veli Lošinj ter Nerezine. Preverite lahko tudi zanimive hotele in gostišča, ki jih prav tako najdete s pomočjo iskalnika. Upamo, da boste na Lošinju uživali.

Drugi apartmaji na hrvaških otokih.