≡ Menu

Lepi hrvaški otoki

Hrvaška je znana po svojih številnih tokoih in v zadnjih letih so se zraven domačinov in Slovencev, ki tja zahajamo že vsa leta, tudi številni drugi turisti odločili, da je vredno pogledati na hrvaške otoke. Zraven nemcev in čehov so tukaj še vsi drugi tuditi, ki prihajajo od veliko bolj daleč.

Pri vseh teh otokih pa je potrebno vedeti, kateri so tisti najboljši in najlepši na Hrvaškem. Seveda je na to nemogoče odgovoriti, saj so okusi različni. Nekateri imajo radi razvite otoke, ki nudijo obiskovalcem veliko, spet drugi imajo radi bolj samotne in pristne otoke z manj vmešavanja modernizacije.

Otoki na Hrvaškem

Otok Krk

Otok Krk je vse zelo dobro poznan, saj sodi med največje otoke na Hrvaškem in je največji v Kvarnerju. Zraven velikosti pa slovenskim turistom koristi tudi njegova bližina in raznolikost. Zaradi bližine in različnih možnosti na otoku, se veliko družin odloča, da preživi svoj dopust ravno na tem otoku. Več podrobnosti o otoku Krk in sami možnosti nastanitve najdete na strani otok Krk.

Zanimivi kraji na otoku Krk so Malinska, Punat, Krk, Baška, Njivice in pe nekateri.

Otok Pag

Drugi otok, ki ga moramo omeniti v samem začetku, je otok Pag, ki je prav tako zelo priljubljen med Slovenci. Zraven naključnih turistov, ki uživajo na tem otoku, ima na Pagu veliko Slovencev tudi svoje vikende, apartmaje in druge temu podobne namestitve. Tako da vsako leto tam dopustuje zelo veliko Slovencev, v zadnjih letih pa se jim je pridružilo tudi zelo veliko turistov iz Velike Britanije, Nizozemske in podobnih držav, ki tja prihajajo zaradi zabave, saj se je znana plaža Zrče, razvila v odlično mesto za mlade željne zabave. Več si lahko preberete na strani o otoku Pag.

Popularni kraji na otoku Pak so Novalja, Pag, Gajac, Šimuni, Povljana, Vlašići in še nekateri.

Otok Rab

Otok rab na drugi strani ni tako znan po zabavi, kljub temu pa vam tam ne bo manjkalo niti tega. Veliko raje se tja odpravljajo družine in starejši za bolj miren dopust ali počitek. Več podrobnosti o otoku si lahko preberete na strani otok Rab in tako podrobneje preverite, če je ta otok primeren za vas in vaš naslednji dopust. Dostop do otoka Rab je s trajektom iz kraja Jablanac, bolj znani kraji na otoku pa so Supetarska Draga, Banjol, Rab in Lopar.

Preko naše strani lahko najdete apartmajev na otokih Krk, Pag in Rab. Za iskanje uporabite obrazec na desni ali obiščite podstrani na strani, ki vas zanimajo in s pomočjo ega najdite apartma, ki vas zanima.

Novejše:

Starejše: