≡ Menu

Apartmaji v Kobaridu

Tukaj najdete več podatkov o apartmajih v Kobaridu in mestu Kobarid samem. Na voljo so tudi informacije o drugih oblikah nastanitev v Kobaridu in njegovi okolici. Za iskanje uporabite iskalnik namestitev v Sloveniji.

Kobarid

Kobarid je največje mesto v istoimenski občini, nahaja pa se na desnem bregu reke Soče med Tolminom in Bovcem. Je majhno križišče na severnem Primorskem, saj vodijo poti na jug proti Novi Gorici, na zahod čez prelaz Predel proti Vidmu v Italiji ter na sever čez prelaz Vršič na Gorenjsko.

Kobarid je zelo staro naselje, saj so arheologi našli ostanke iz kamene dobe, prav tako pa več rimskih ostalin priča o pomembnosti kraja v takratni dobi. Najbolj pestro dogajanje je Kobarid doživel med 1. sv. vojno, saj je tukaj potekala soška fronta. Kot znamenitost velja omeniti prvo uporabo kemičnega bojnega orožja (plin klor), s katerim je avstro-ogrska vojska mimo Kobarida pregnala italijanske vojake daleč čez fronto v Italijo. Prav tako so še danes vidni ostanki soške fronte po hribovjih in gorovjih, katera obdajajo Kobarid, v obliki mulatjer, bunkerjev in zaklonišč, občasno pa se lahko še najdejo kakšni drobni ostanki, kot npr. čelade, naboji ali celo neeksplodirane mine ali bombe.

Danes je Kobarid gospodarsko, turistično ter kulturno mestece, večji del prihodkov pa prihaja iz turističnega poslovanja. Reka Soča nudi aktivnosti za navdušence na ekstremnimi vodnimi aktivnostmi (spusti z kajakom in raftom), njeni pritoki pa nudijo izhodišča za priljubljen ekstremni šport kanjoning. Kobarid in okoliški kraji nudijo tudi veliko izhodišč za pohodne izlete ter vzpone na bližnje gore, kjer lahko občudujemo čudovite razglede ter ostanke iz 1. sv. vojne.

Kobarid je sicer manjši kraj, a nastanitev lahko najdete v hotelu Hvala ter pestri izbiri apartmajev v Kobaridu in okoliških krajev. Prav tako nastanitve nudijo nekatere turistične kmetije v okolici Kobarida, kjer vas prijazni domačini razvajajo z domačimi vini, žganji ter kulinaričnimi specialitetami.

Stran apartmaji Kobarid vam želi zanimivo brskanje med ponudbo apartmajev ter prijetno in sproščeno bivanje v Kobaridu in okolici.