≡ Menu

Apartmaji v Kopru

Na strani apartmaji Koper vam želimo približati značilnosti in znamenitosti največjega obalnega mesta, hkrati pa vas informirati o nastanitvenih možnostih, ki jih Koper ponuja. Ponudbo hotelov, apartmajev in drugih oblik namestitev lahko preverite s pomočjo iskalnika apartmajev v Sloveniji.

Koper

Koper je največje slovensko obmorsko mesto, šesto po številu prebivalcev ter gospodarsko in kulturno središče slovenske obale. Je hkrati tudi središče istoimenske mestne občine.

Arheološke najdbe pričajo o tem, da je bilo območje Kopra poseljeno že v starem veku, v rimski dobi pa se je razvila prva naselbina na otoku, kjer se danes nahaja najstarejši predel Kopra. Že od časa beneške republike je bil Koper pomembno pristaniško mestece, dokler ni po izgradnji železnice Dunaj-Trst slednji odvzel pristaniškega primata. Otok so v 19. Stoletju z nasutjem povezali s celino, po 2. sv. vojni pa so zgradili večje pristanišče, ki je še danes simbol Kopra ter največji steber gospodarstva v primorsko-obalni regiji.

Poleg luke imata v Kopru sedež tudi Banka Koper ter zavarovalnica Adriatic Slovenica, kar postavlja Koper tudi v pomembno finančno središče.

Koper pa se vedno bolj razvija tudi v pomembno turistično središče, za kar je v zadnjem obdobju poskrbel potniški terminal v Luku Koper, kateri sprejema potniške križarke z večjim številom turistov, kar je dobro tako za Koper, obalna mesteca ter nenazadnje tudi za ostalo Slovenijo, saj je Koper zelo dobro povezan z cestno ter železniško infrastrukturo.

Največja naravna znamenitost Kopra je Škocjanski zatok, kjer se mešata slana voda od ostanka nekdanjega morja ter sladka voda reke Rižane. Zaščiten je kot naravni rezervat ter je dom številnim živalskim vrstam.

Poiskati ustrezno nastanitev v večjem mestu, kot je Koper ni težava, saj nudi raznovrstne hotele, penzione ter privatne apartmaje in sobe. Apartmaji v Kopru so na voljo preko različnih posrednikov ali najem privat nastanitev pri domačinih.

Na strani apartmaji Koper vam nudimo na vpogled ponudbo najboljših in hkrati najugodnejših apartmajev v Kopru ter bližnji okolici. V starem mestnem jedru, ob zdraviliško-kopalnem predelu Žusterna ter na obrobju Kopra z odličnimi razgledi, lahko najdete apartmaje za vsak okus.