≡ Menu

Apartmaji v Logarski dolini

Na podstrani apartmaji Logarska dolina najdete kažipot po zanimivostih naravnega bisera med savinjskimi gorami ter ponudnikom nastanitvenih možnosti. Če se tja odpravljate na kratek dnevni izlet ali bi želeli v Logarski dolini preživeti več dni, lahko spodaj najdete nekaj informacij za vsakega. Prav tako pa ponudbo apartmajev in drugih možnosti za nastanitev. Apartma v Logarski dolini lahko rezervirate preko iskalnika apartmajev.

Apartmaji in hoteli v Logarski dolini

Logarska dolina

Logarska dolina je eden izmed najlepših predelov Kamniško-Savinjskih Alp. Nastala je z umikom ledenika, zato jo obkrožajo številni gorski vrhovi, katri ji ob lepem vremenu dajejo poseben čar.

Logarska dolina se je po tektonskih premikih v mehki apnenčasti kamnini in po umiku ledenika izoblikovala v današnjo, 24km2 veliko dolino, v kateri najdemo veliko naravnih kot kulturnih znamenitosti, značilnih prav za te kraje.

V Logarski dolini izvira reka Savinja in sicer v dveh krakih, eden se prične pri 90m visokem slapu Rinka, drugi pa pri izviru Črne. Nad slapom Rinka se nahaja Okrešelj, ena izmed najlepših ledeniških krnic v naših Alpah. Poleg slapa Rinke, je znamenit tudi slap Palenk, ki se nahaja nedaleč od manjšega istoimenskega družinskega hotela. Tukaj najdemo veliko zanimivih rastlinskih vrst, znameniti pa sta Logarjeva lipa ter Plečnikov brest, prva z obsegov 425 cm, drug z obsegom 370 cm, obe pa z neverjetno višino 25m.

Logarska dolina nudi zanimive pešpoti, kolesarske poti ter izhodišča za številne pohodniške izlete. Znana je po številnih visokogorskih kmetijah, nekatere od njih so zaščitene kot kulturna dediščina.

Največja zgodovinska znamenitost je jama Potočka zijalka na gori Olševa, kjer so našli ostanke prazgodovinskega človeka ter jamskega medveda.

Bogata kulturna dediščina se skriva v nekaterih zgradbah, kot so Kašča, Gozdarska bajta, Planšarija, dom duhovnih vaj in drugi. Pozimi je Logarska dolina raj za tekače na smučeh, adrenalinski navdušenci pa lahko najdejo prostor za plezanja po zaledenelih slapovih ali pa se ukvarjajo z turnim smučanjem.

Stran apartmaji Logarska dolina vam nudi vpogled v različne nastanitve, kot so apartmajske hiše, koče, privatne sobe ter turistične kmetije v tem delu Slovenije. Apartmaji izražajo domačnost, gostoljubje in toplino, zaokroženo z odlično kulinarično ponudbo ter pomočjo lastnikov pri načrtovanju izletov ali športnih aktivnosti.