≡ Menu

Apartmaji v Mariboru

Nahajate se na podstrani Apartmaji Maribor, katera vam nudi vpogled v naravne ter kulturne znamenitosti mesta ter oblike in možnosti nastanitve, predvsem pri ponudnikih apartmajev. Če želite najeti apartma v Mariboru, obiščite stran Apartmaji Slovenija in uporabite iskalnik za primerjavo prenočišč. Tam vnesete mesto Maribor in pri izbranih terminih boste dobili ponudbo prostih apartmajev ter cene za najem apartmaja ali hotelske sobe.

Hoteli in apartmaji v Mariboru

Maribor

Maribor je drugo največje slovensko mesto v ter hkrati gospodarsko in finančno središče severovzhodne Slovenije. Maribor je bil skozi zgodovino pomembno trgovsko središče za splavarje, ki so po reki Dravi prevažali svoje blago, veliko pa je pridobil tudi z izgradnjo železnice Dunaj -Trst.

Maribor je zaradi svoje geografske lege središče vinogradniškega območja severovzhodne Slovenije, zato ne čudi, da je njegova največja naravna znamenitost več kot 400 let stara trta, katero lahko občudujete ob desnem bregu Drave na znamenitem starem mestnem predelu Lent, iz nje pa vsako leto pridelajo 2-3 litra žametne črnine, predvsem za protokolarne namene občine.

Druge naravne znamenitosti so Mariborski otok, ki je nastal iz naplavin reke Drave in je zaščiten kot naravni spomenik, poleg kopališča pa je dom tudi več vrstam ptic. Nadalje so znani tudi mestni park z tremi ribniki, Meljski hrib, Stražunski gozd, Studenški gozd, ter tri značilne hribovske vedute: Kalvarija, Piramida in seveda Pohorje.

Maribor pa skriva tudi veliko zgodovinskih in kulturnih znamenitosti, leta 2012 pa je bil proglašen za evropsko prestolnico kulture. Lent z Vodnim stolpom, Sodnim stolpom ter ozkimi uličicami, Glavni trg z kužnim znamenjem ter Rotovžem, Grajski trg z mestnim gradom, Betnavski dvorec, kjer se nahaja tudi škofijski muzej, Sinagoga ter cerkvica na Kalvariji in kapelica na Piramidi so obvezne točke ogleda mesta, katerega lahko popestrite tudi z vožnjo z turističnim vlakcem Jurčkom.

Poleti pa je obvezen tudi obisk največjega slovenskega festivala Lent, ki na številnih prizoriščih nudi glasbene, dramske, akrobatske, otroške in druge predstave.

Pozimi je Maribor poznan predvsem po največjem smučarskem centru v Sloveniji, kateri nudi tudi najdaljšo nočno smuko v Evropi. Vsako leto prirejajo tudi znano smučarko tekmovanje deklet za pokal Zlate lisice.

Apartmaji Maribor vam nudijo vpogled v lego, opremljenost ter ceno apartmajev, ki jih večinoma najdemo v bližini Pohorja, na voljo pa je tudi več hotelov, penzionov in gostišč z sobami in apartmaji.

Dobrodošli v Maribor!