≡ Meni

Apartmaji na Pohorju

Spodaj najdete ponudbo hotelov in apartmajev na Pohorju in največjih krajih v njegovi okolici: Rogla, Zreče, Ribnica, Hočko Pohorje in Ruše. Preverite ponudbo apartmajev in hotelov na Pohorju in v njegovi okolici sp omočjo iskalnika prenočišč na Pohorju.

Ponudba apartmajev in hotelov na Pohorju

Pohorje

Pohorje je znamenito pogorje v severovzhodni Sloveniji, ki se razteza približno 50km po dolžini med Slovenj Gradcem na zahodu in Mariborom na vzhodu, ter 20km po širini mer reko Dravo na severu in Slovenskimi Konjicami na jugu.

Na zahodnem delu najdemo najvišje vrhove (Črni vrh – 1543, Velika Kopa – 1542, Mala Kopa – 1524, Rogla – 1517, …). Proti vzhodu pa je Pohorje planotasto, z znanimi barji, močvirji ter naravnimi rezervati.

Pohorje je znano zaradi številnih arheoloških ostankov iz pradavnine – Poštela na Mariborskem Pohorju, Ančnikovo gradišče nad Slovensko Bistrico, Kotnikovo gradišče nad Velikim Tinjem in druga. Ljudje so se ukvarjali predvsem z gozdarstvom, glažutarstvom in pašno živinorejo, v manjšem obsegu pa tudi z poljedelstvom.

Pohorje je znano po številnih naravnih znamenitostih, kot so npr. Lovrenška jezera, Črno jezero, Slapovi Skalca, Mali in Veliki Šumik, Šum ter Ribniško jezero. Botanične zanimivosti lahko spoznavate na gozdni učni poti na Bolfenku.

Žal je Pohorje zaznamovano z temno preteklostjo, saj so tukaj potekali srditi boji med partizani in nemško vojsko, o katerih priča znameniti spomenik padlim borcem Pohorskega bataljona na Osankarici blizu Črnega jezera.

V letnih mesecih je Pohorje cilj številnih obiskovalcev, bodisi pohodnikov, kolesarjev, tekačev ali iskalcev adrenalinskih aktivnosti, kot so npr. spusti z športnimi padali. Najbolj pa je Pohorje poznano pozimi, saj je zaradi geografske lege dom številnim znanim smučarskim centrom, kot so Mariborsko Pohorje, Areh, Rogla, Trije kralji, Ribniška koča, Kope, katera nudijo kilometre smučarskih prog ter urejenih stez za smučarske teke ali sankanje.

Pohorje lahko smatramo kot večje turistično območje, zato vam na spletni strani apartmaji Pohorje nudimo vpogled v najzanimivejše apartmaje, katere lahko najamete v vseh mesecih, seveda pa je največ povpraševanja v smučarski sezoni. Lahko izbirate med atraktivnimi apartmaji v gorskem slogu, aparthoteli, turističnimi kmetijami, apartmaji na ali ob smučiščih, v Mariboru in Zrečah pod Roglo pa najdete zraven apartmajskih naselij tudi kopališča z termalno vodo.

Pohorje vas vabi, da ga raziščete v kateremkoli mesecu, saj nudi za vsakogar nekaj.