≡ Menu

Apartmaji v Rogaški Slatini

Iščete informacije o Rogaški Slatini ali pa vas zanima ponudba nastanitev za oddih ali zdravljenje, potem je stran apartmaji Rogaška Slatina nalašč za vas. Ponudbo prenočišč lahko najdete s pomočjo iskalnika na desni strani ali na strani Slovenija, kjer lahko preverite celotno ponudbo apartmajev in hotelskih sob. Več o kraju pa najdete spodaj.

Rogaška Slatina

Rogaška Slatina je občinsko središče v vzhodni Sloveniji ob meji s Hrvaško. Najbolj znano je po vrelcih zdravilne mineralne vode, katero uporabljajo v zdraviliške namene ter za ustekleničeno prodajo. Mineralna voda iz vrelca Tempel je namenjena preventivnim ter kurativnim terapijam pri zdravljenju presnovnih bolezni in/ali težav.

Zgodovinske najdbe pričajo o tem, da so že v rimskih časih odkrili in uporabljali vrelce mineralne vode, kar daje Rogaški Slatini zgolj dodatno potrditev o pomembnosti ter uporabnosti mineralne vode. V poznem srednjem veku so začeli graditi prve zdraviliške objekte ter hotele za pomembne goste, predvsem iz takratnih avstro-ogrskih dvorov.

Rogaška Slatina pa ni poznana le po zdravilni mineralni vodi, saj tu že od 17. stoletja naprej obratuje svetovno znana steklarna, kjer proizvajajo vsakdanje ter unikatne izdelke iz stekla ter kristala. Del steklarne je tudi srednja steklarska šola, kjer poučujejo bodoče steklarje ter optike.

Rogaška Slatina je urejen turistično-zdraviliški kraj, katerega krasi prečudovit zdraviliški park, namenjen sproščanju in sprehodom. Naravna znamenitost so tudi razni vrelci v sami Rogaški Slatini in njeni okolici, mesto pa premore veliko bogate kulturne dediščine. Nekdanji Zdraviliški dom, današnji Grand Hotel Rogaška, premore 200 letno arhitekturno dediščino, ki je kljub več prenovam ohranila nekdanji blišč ter reprezentativnost. Znameniti so tudi pivnica mineralnih vod, vremenska hišica in številni spomeniki.

Rogaška Slatina ter njena okolica ponuja številne zanimive pešpoti, katere lahko zaokrožite z obiskom raznih vinotočev ali turističnih kmetij , kjer vam nudijo domačo hrano in izvrstna vina.

Stran apartmaji Rogaška Slatina vam predstavlja ponudbo prenočišč, počitniških hiš, apartmajev ter vil, katere nudijo sodobne in visokokakovostno namestitev z vsem udobjem, ki ga ob oddihu ali zdravljenju potrebujete in kot se za kraj z večstoletno turistično in zdraviliško tradicijo spodobi.

Ostale terme najdete na strani terme Slovenija.