≡ Menu

Apartmaji v Strunjanu

Apartmaji Strunjan je stran za vse, ki ljubite dopustovanje ali pa kratek oddih v idiličnem obmorskem mestecu, ki ne glede na svojo majhnost skriva mnogo čarov. Na strani vam bomo predstavili kraj Strunjan in nekaj njegovih posebnosti, prav tako pa različne oblike namestitev s povdarkom na apartmajih.

Za iskanje uporabite iskalnik na desni, kjer samo vpišete Strunjan in izberete termine za dopust ter na strani z rezultati podrobno pogledate podrobnosti izbrane namestitve. Prav tako lahko uporabite iskalnik na strani Slovenija. Spodaj najdete več informacij o tem lepem kraju na slovenski obali.

Ponudba prenočišč v Strunjanu

Strunjan

Strunjan je manjše obalno mestece, katero se nahaja med Fieso pri Piranu in Izolo. Ime se prvič pojavi v zgodnjem srednjem veku, izhaja pa iz latinščine. Zaradi geografske lege in ugodne klime so se prebivalci že od nekdaj ukvarjali z poljedelstvom in gojenjem oljk, kot v vsakem obmorskem kraju pa se je delež prebivalstva preživljal tudi z ribolovom, kar se vse do danes ni pretirano spremenilo.

Strunjan je poznan po zaščitenem naravnem parku, katerega del so Strunjanske soline, katere sicer še obratujejo v manjšem obsegu, hkrati pa so vir zdravilnega blata, ki ga uporabljajo v bližnjem zdravilišču. Del parka je tudi t.i. Strunjanski klif, kateri se vzpenja do 80m nad obalo, med klifom in Strunjanom pa je največji naravni ter neokrnjen del slovenske obale, o čemer priča tudi zaščiteno morsko dno na tem območju, katero nudi zatočišče redkemu morskemu rastlinstvu ter do meter velikim zaščitenim školjkam leščurjem.

Strunjan premore še dve naravni znamenitosti in sicer pinijev drevored z 114 drevesi, skozi katerega se peljemo med vožnjo od Izole proti Portorožu ter edino morsko laguno v Sloveniji, laguno Stjuža. Stjuža je bila nekoč odprtega značaja, kasneje pa so jo zagradili z nasipom. Je dom redkim vrstam ptic.

Strunjan je turistično mestece, ki ne pozna samo poletne sezone, saj poleg plaž, ki poleti nudijo športne aktivnosti na in v morju, v Strunjanu najdete tudi zdravilišče, ki spada v skupino Krka, nudijo pa notranje bazene, kopeli in terapije z solmi in zdravilnim blatom.

Stran apartmaji Strunjan vam nudi pomoč pri iskanju ustrezne namestitve, ne glede na letni čas. Apartmaje najdete v sklopu turističnega naselja Salinera, v samem kraju Strunjan ali pa na vrhu Strunjanskega klifa, kjer vas krajši spust pripelje do mesečevega zaliva z naravnimi plažami, zjutraj ali zvečer pa lahko občudujete neverjetne razglede.