≡ Meni

Apartmaji v Primoštenu

Stran apartmaji Primošten vam z veseljem predstavlja odlično ponudbo apartmajskih nastanitev v tem priljubljenem hrvaškem letovišču, hkrati pa boste ob branju naslednjih vrstic zvedeli še druge zanimive informacije o kraju in ostali turistični ponudbi v Primoštenu. Apartmaje in hotele preverite in rezervirajte s pomočjo iskalnika na desni ali uporabite stran apartmaji na Hrvaškem. Spodaj najdete nekatere priporočene apartmaje v Primoštenu, ki si jih morate ogledati in dodaten opis kraja.

Apartmaji v Primoštenu

Primošten

Primošten se nahaja ob jadranski magistrali med Šibenikom in Trogirjem. Krasi ga znamenita polotoška oblika, katera izhaja še iz časov turških vpadov, ko se je stari del mesta nahajal na otoku, povezoval pa ga je dvižni most.

Danes je stari del mesta povezan s kopnim z nasipom, tako da je do nekaterih delov možno dostopiti z avtomobilom, zaradi ozkih uličic in pešpoti, pa ga je najbolj raziskati med sprehajanjem.

Poleg dvižnega mosta je stari del mesta krasilo obzidje, deloma je vidno še danes ter stražni stolpi, katere pa so sčasoma podrli.
Primošten se nahaja v zavarovanem zalivu z gričevjem v svojem ozadju, zato ni čutiti večjih vplivov hladnega vetra iz celine, kar pa pripomore k ugodni klimi za celoleten turizem.

Turizem pa je panoga, ki je v Primoštenu najbolj zastopana, saj s svojimi naravnimi danostmi ter zgodovinskimi in kulturnimi znamenitostmi magnet za obiskovalce. Novejši del mesta se je razširil po obali, katera nudi dolge sprehajalne poti ter čudovite peščene plaže. Znamenita je tudi marina Kremik, nekaj kilometrov južneje od središča mesta, katera se nahaja v naravnem zalivu, kateri daje zavetje iz več strani in je na Jadranu edinstvena.

Primošten pa je poznan tudi po svojih značilnih vinogradih, katere so ljudje vzgojili na težki kamniti podlagi z malo zemlje in katerih slika krasi tudi preddverje stavbe ZN v New Yorku. Iz njih pridobivajo poznano ter kvalitetno rdeče vino Babić.

Čeprav v turističnem delu mesta najdete nekaj hotelov in tudi avtokampe, se večina turistov v Primoštenu najraje nastani v številnih apartmajih ali sobah, katerih ponudbo najdete tudi na strani apartmaji Primošten. Priljubljeni so apartmaji v starem mestnem delu takoj ob obali, kateri nudijo čudovit razgled na čisto morje in arhipelag otočkov pred mestom. Prav tako pa po udobnosti in prijaznih gostiteljih ne zaostajajo številni apartmaji v novejšem delu mesta.

Za iskanje apartmajev v Primoštenu, kakor tudi drugih oblik nastanitev, ki jih je tukaj več kot 30, uporabite iskalnik zgoraj desno in preverite celotno ponudbo, apartmaje ob morju in drugo obliko apartmajev za najem. Možna je brezplačna rezervacija.

Nazaj na stran apartmaji v Dalmaciji.