≡ Meni

Apartmaji v Splitu

Marsikdo si težko predstavlja preživljati dopust ali počitnice v velikem mestu, vendar ima to kljub vsemu lahko tudi svoje prednosti. Še posebej, če govorimo o Splitu. Veliko ljudi ga pozna, je slišalo veliko o njem, pa vendar se vedno lahko naučimo še kaj novega. Na strani apartmaji Split vam bomo predstavili nekaj znamenitosti mesta, apartmaje in hotele ter drugo turistično ponudbo Splita. Apartmaje v Splitu najdete z iskalnikom, prav tako pa lahko uporabite tistega na strani apartmaji na Hrvaškem. Spodaj bomo izpostavili nekaj apartmajev, ki so nekaj posebnega, tako da jih preverite z isklanikom in napisali nekaj osnovnih informacij o Splitu.

Apartmaji v Splitu

Split

Split je največje hrvaško pristanišče ter drugo največje mesto, takoj za Zagrebom. Je ena izmed najbolj priljubljenih poletnih destinacij, bodisi kot končna postaja ali pa kot pristaniščna točka z ladijskimi povezavami do vseh večjih otokov v bližini (Brač, Hvar, Korčula, Vis, Šolta), do Pule, Rijeke in Dubrovnika ter nenazadnje tudi do Italije (Ancona).

Zgodovinarji so mnenja, da je Split nastal nekje v 3 stoletju pr.n.št. kot grška trgovsko-oskrbovalna postojanka, kasneje pa so ga zasedli Rimljani, pod vladavino njihovega cesarja Dioklecijana pa je bila zgrajena njegova največja znamenitost, 38.000 m2 veliko palačo, katera je najbolj obiskana še v današnjih dneh. Rimljani so za zagotavljanje pitne vode zgradili tudi ogromen akvadukt do izvira Jadro v splitskem goratem zaledju, katerega povezavo uporabljajo še danes.

Kot mnoga druga dalmatinska mesta, je tudi Split doživel in preživel različne vladavine, od Bizanca, Benečanov, Napoleona in Avstro-Ogrske, zato se na vsakem koraku prepletajo mnoge arhitekturno-kulturne vezi, katere dajejo Splitu veličasten pečat. Poleg omenjene Dioklecijanove palače je vredna ogleda tudi katedrala Duje, veličasten trg Republike oz. kot ga domačini imenujejo Prokurative, trdnjava Gripe ter Jupitrov tempelj.

Split je mesto kulture in glasbe, poznano po znamenitih festivalih ter številnih glasbenikih in dalmatinskih klapah. Priljubljena točka mnogih popotnikov je tudi hrib Marjan, kateri nudi številne sprehajalne poti ter čudovite razglede na celotno mesto.

Split je danes gospodarsko, turistično, trgovsko in finančno središče Dalmacije.

Apartmaji v Splitu se nahajajo na različnih predelih, največ jih najdete znotraj Dioklecijanove palače in ob splitski Rivi z čudovitimi razgledi na obalo, pristanišče ter splitski zaliv. Do znamenite mestne plaže Bačvice je le kratek sprehod, prav tako pa imate vse znamenitosti na dosegu roke.

Stran apartmaji Split vam nudi pestro ponudbo odličnih apartmajev, komfortnih družinskih apartmajev, apartmajev z zgodovinskim pridihom ali pa luksuznih apartmajev ob obali. Želimo vam prijetno doživljanje Splita.

Ponudbo lahko preverite zgoraj ali uporabite iskalnik za raziskavo celotne ponudbe prenočišč v Splitu, kjer lahko izbirate med več kot 700 apartmaji, hoteli, gostišči in hostli v Splitu.

Drugi kraji v Dalmaciji.