≡ Meni

Apartmaji v Trogirju

Če potujete po jadranski magistrali od Šibenika proti Splitu, nikakor ne morete zgrešiti znamenitega antičnega mesta, katero se nahaja na celini in dveh otokih. Govorimo seveda o čudovitem Trogirju, katerega zgodovino in sedanjost zaokrožamo z odlično ponudbo apartmajev na strani apartmaji Trogir. Pregled apartmajev, hotelov in drugih prenočišč preverite z iskalnikom na desni ali uporabite dodaten iskalnik na strani apartmaji na Hrvaškem.

Nekaj apartmajev v Trogirju je vrednih posebne pozornosti in jih lahko najdete spodaj za več informacij. Spodaj najdete tudi več o Trogirju in njegovi zgodovini.

Apartmaji v Trogirju

Trogir

Trogir je nastal v času antične Grčije kot pristanišče in postojanka za grške trgovce in/ali vojake. Najstarejši del mesta se nahaja na manjšem otočku med celino in otokom Čiovo. Z celino ga povezuje manjši stalni kamniti most, z otokom Čiovo pa premični most zaradi ladijskega prometa skozi Trogirski kanal.

Stari del mesta je za obiskovalce pravzaprav kar odprta zgodovina, saj je Trogir (poleg mest Korčula in Rab) eden izmed redkih mest, katerega urbanizacija se ni spreminjala zaradi naravnih ali umetnih vplivov. Takšen kot je bil v antičnih časih, ga lahko občudujemo še danes, s palačami, katedralo, obzidjem, trdnjavo … Predvsem gre zahvala meščanom in voditeljem mesta, da so novogradnje umestili na celino in del otoka Čiovo ter tako stari del mesta ohranili nespremenjen skozi stoletja.

V bližini mesta se nahaja splitsko letališče, ki pa je enako pomembno tudi za Trogir. Poleg turizma je Trogir poznan po večji ladjedelnici, katera se nahaja na otoku Čiovu.

Trogir je s plovili izredno povezan, nudi dvoje marin s skupno cca. 500 privezi, najdete pa tudi veliko možnosti za adrenalinsko preživljanje prostega časa, kot je smučanje na vodi, kajtanjem deskanje ter vleka padala s čolnom.

Mesto nudi lepe in urejene plaže, predvsem v krajih Seget na celini in Okrug na Čiovem, v bližini pa najdete tudi avtokamp.
Izbira apartmajev v Trogirju je pestra, o čemer se lahko prepričate na strani apartmaju Trogir. V starem mestnem jedru najdete apartmaje, v katerih se križata zgodovina ter sodobnost, v novejšem delu mesta pa apartmaje, kateri prisegajo na udobje ter pristno dalmatinsko gostoljubnost.

Ponudbo preverite z iskalnikom, kjer lahko primerjate cene in fotografije, apartmaje in hotele pa vidite tudi na zemljevidu.

Drugi apartmaji v Dalmaciji.